Malt restaurant – hvad er nu det?

Malt restaurant – hvad er nu det?

Lad historiske rammer omfavne jer

Traditioner og historie er der masser af i de tre nye lokaler, som Malt Restaurant & Lounge har renoveret, og de smukke lokaler er gået fra at være hemmelige stenhvælvinge, til unikke lokaler, der kan rumme ethvert arrangement.

Malt har nænsomt renoveret de over 160 år gamle, og for bryggeriarbejderne ukendte, lokaler, som stadig oser af historie med alle de originale detaljer og rekvisitter fra det gamle bryggeri.

Ceres var før i tiden byens stolte bryggeri, men de dage er som bekendt længst forbi – Lokalerne fungerende som Aarhus´s lokale bryggeri i perioden 1856-2008. Men heldigvis, blev de smukke kældre fyldt med øl igen, og Aarhus har nu endelig fået sig en “rigtig” øl-restaurant.
I dag kan man hygge sig, drikke og spise godt og holde fantastiske arrangementer i det gamle bryggeri.
Vi glæder os til at se dig

Tusind tak til alle vores fantastiske gæster, som har støttet os hele vejen. Vi vender stærkt tilbage med masser af gode oplevelser i 2021

Fakta

  • Ceres blev grundlagt i 1856 af M.C. Lottrup, N.S. Aagaard og Knud Redelien og var dengang det 7. bryggeri i Aarhus.
  • Det topmoderne bryggeri blev hurtigt kendt for at producere kvalitetsøl og blev kendt uden for bygrænserne.
  • I 1898 skiftede ejerskabet af Ceres over til den nystiftede koncern Østjydske Bryggerier A/S, som også omfattede Horsens Bajersk og Hvidtøl Bryggeri, Bryggeriet Vejle og Bryggeriet Fredericia med Oscar Møller som ny direktør. På grund af dets størrelse blev Ceres valgt som Østjydske Bryggerier A/S’s hovedsæde, mens produktionen ellers fortsatte på de enkelte bryggerier i Fredericia, Horsens og Vejle.
  • I 1914 fik Ceres anerkendelse som Leverandør til det Kongelige Danske Hof.
  • I midten af 1920’erne gennemgik Ceres en modernisering, og mange af de gamle maskiner i produktionen blev udskiftet med den nyeste teknologi, f.eks. blev træfadene i lagerkældrene (lokalet hvor Malt i dag afholder større fester) udskiftet med aluminiumstanke, men også hestekøretøjer blev skiftet ud med salgsbiler, og Ceres overtog selv distributionen af alt øl.
  • I 1950 blev Ceres’ pilsnerøl døbt Top, hvilket mange antog stod for “Tradition Og Påpasselighed”.
  • I 1956 ændrede Østjyske Bryggerier A/S navn til Ceres Bryggerierne A/S og i 1964 henholdsvis 1965 overtog Ceres Bryggerierne Bryggeriet Vendia og A/S Pompus Fabrikkerne på Amager, hvor de etablerede deres hovedkontor på sidstnævnte adresse, som dog blev afviklet igen i 1989.
  • I 1985 introduceres luksusøllen Royal Export, som samme år bliver “Årets øl”, ligesom salget af øllet går godt.
  • I 2008 lukkede bryggeriet efter 152 års ølproduktion.
  • Bryggeriet og fabrikkens tidligere arealer er siden juni 2012 under byudvikling med uddannelsesinstitutioner, beboelser, bygninger til erhverv og et nyt parkområde. Området kendes nu som CeresByen.
  • Selvfølgelig er MALT Restaurant & Event en forretning, som skal tjene penge. Men når dét er sagt, handler idéen med at åbne MALT også om, at vi vil have Ceres tilbage til Aarhus og aarhusianerne.
    For vi elsker den her by og dens historie – så da vi fik chancen for at ‘generobre’ de fine lokaler i det tidligere Ceres Bryggeri, fik vi en nostalgisk klump i halsen:
    Tænk, hvis aarhusianerne fik mulighed for at hygge sig, drikke og spise godt – og holde fantastiske arrangementer i netop de rammer … wow!
    I 152 år – fra 1856 til 2008 – var Ceres Bryggeriet en levende del af Aarhus.
    Kom og vær med, når vi puster liv og glæde i Ceres igen de næste 152 år …