Tips og tricks til borddækning

Når du skal dække et smukt bord til din fest, så kan det være svært at huske de uskrevne regler i forhold til opdækning. Her får du vores gode tips og tricks, så du kan give dine gæster en smuk oplevelse.

Noter

Sørg for god plads mellem stolene
Inden du kaster dig over opdækningen, så skal du sikre dig at gæsterne ikke sidder for tæt omkring bordet. Det kan både være irriterende for gæsterne, men også give dig en udfordring ift. plads til opdækningen. Det er vigtigt 
 
Opdækning
Når du dækker op, er det vigtigt, at det ikke virker for rodet for gæsterne. 
Du skal starte med at dække op med to tallerkner – en til forret og en til hovedret. Dernæst skal du lægge tre sæt bestik på bordet – forret, hovedret og dessert. Her skal du huske, at man starter udefra, så forretsbestikket skal ligge yderst, altså længst fra tallerkenen. Endeligt skal du dække op med fire glas – et hvidvinsglas, et rødvinsglas, et dessertvinsglas og et vandglas. 
 
Blomsterdekorationer og lys
Blomster pynter festligt på et bord, men det er vigtigt, at dekorationerne ikke er højere end at gæsterne kan se hinanden på den anden side af bordet. Levende lys skaber en hyggelig stemning ved bordet, men det kan være en fordel af bruge lave lys eller placere dem ude i siden af bordet. 
 
Her kan du se, hvordan du folder dine servietter: 
 
Brudelyset
 
Stjernen