Lav dit eget surdejsbrød (Guide)

Vores gæster er vilde med vores surdejsbrød og helt unikt får du nu muligheden for at køre kunsten efter.

Derfor har vores fantastiske kok nu fundet opskriften frem.
Så find forklædet frem og hop i køkkenet. Er du klar?

Opskrift til 1 surdejsbrød:

  • 110 g surdej
  • 270 g vand
  • 440 g hvedemel
  • 18 g salt
  1. Bland surdej, vand og mel sammen og rør det på en røremaskine ved en mellem hastighed i 9 minutter, så dejen æltes godt sammen.
  2. Tilsæt herefter salt og rør det yderligere 5 minutter på røremaskinen ved mellem hastighed.
  3. Dejen sættes til at koldhæve 1-2 dage i en hævekurv eller en smurt form, hvor dejen har plads til at hæve. 

Brødet bages: 

  1. Forvarm din ovn på 225 grader varmluft.
  2. Bag brødet ved 225 grader i 25 minutter.
  3. Skru herefter ned175 grader varmluft
  4. Bag brødet yderligere 10 minutter.
  5. Lad gerne brødet hvile i 30 minutter før det spises. 
Surdejsbrød

Trin

Handling

Temperatur

Tid

1

Forvarm ovnen

225°C varmluft

2

Bag brødet

225°C varmluft

25 minutter

3

Skru ned for varmen og bag videre

175°C varmluft

10 minutter

4

Lad brødet hvile før servering

30 minutter (hviletid)

MALT TIP: Bag brødet på en bageplade, meldrysset plade eller fedtsprayet plade, for at undgå at brødet sidder fast. 

Hjemmebagt surdejsbrød er ikke bare mad – det er en oplevelse.
Duften, skorpen, den let syrlige smag og det saftige indre giver dig følelsen af ægte håndværk og hygge på samme tid.

Giv dig selv (og dine gæster) fornøjelsen af at smage noget, der er lavet med kærlighed – helt fra bunden.

Rigtig god fornøjelse! 

Vidste du at du kan holde din fest i restauranten? Se vores selskabslokaler til bryllupsfest, firmafest eller noget helt tredje.

Skal det være et kæmpe brag af en fest, så råder vi også over Turbinehallen.
Se Turbinehallens selskabslokale (virtuel tour)